Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden, vanmiddag landinwaarts kans op een bui.

21 april 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het overwegend bewolkt en in het westen en noorden ook nevelig. Ook vanmiddag is er veel bewolking, maar lokaal kan de zon even tevoorschijn komen. In het oosten en zuidoosten kan een enkele lichte bui voorkomen. In de avond kan er op meer plaatsen soms lichte regen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C in het westen en noorden en rond 14°C in het oosten en zuidoosten. De wind draait van zuidwest naar west en neemt geleidelijk toe naar matig, in de middag in het noordelijk kustgebied naar vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het in de zuidelijke helft van het land nog bewolkt, daar valt af en toe lichte regen. Het neerslaggebied trekt in de loop van de nacht langzaam zuidwaarts weg, al duurt het nog tot in de ochtend voordat het ook in Limburg helemaal droog is. In het noorden zijn er opklaringen die zich langzaam zuidwaarts uitbreiden. De minimumtemperatuur ligt tussen de 3°C in het noordoosten en 8°C onder de bewolking in het zuiden. De wind draait overal naar noordwest en is matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Zaterdag overdag is het wisselend bewolkt en droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noorden tot lokaal 12°C in het zuidoosten. De wind is noordwestelijk en matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Vooruitzichten

Zondag en maandag geregeld zon en kleine kans op een bui, de rest van de week beduidend wisselvalliger. Verder is het met maxima van ca. 11°C vrij koud.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 28 april tot en met vrijdag 05 mei

Aanvankelijk nog grote kans (ca. 80%) op een voortzetting van het wisselvallige en vrij koude weertype. Later in de periode toenemende kans op een zachter weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn