Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden, vanochtend af en toe regen.

29 maart 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er wolkenvelden en in de ochtend valt er met name in de noordelijke helft af en toe lichte regen. In de middag blijft het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 12°C in het Waddengebied en 16°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en overwegend matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar donderdag is er tamelijk veel bewolking. Plaatselijk kan lichte regen vallen. De minimumtemperatuur is ongeveer 10°C. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig.

Donderdagochtend begint nog tamelijk bewolkt met mogelijk lokaal lichte regen. Van het zuidwesten uit klaart het geleidelijk op en wordt het overal droog. Het wordt een warme dag met in de middag temperaturen van 19 tot 22°C. Alleen op de Waddeneilanden blijft het kwik steken rond 16°C. De zuidwestelijke wind wordt matig.

Vooruitzichten

Aanvankelijk maxima boven 20°C, maar regen en bewolking markeren zaterdag de overgang naar een periode met maxima die dalen naar 14/15°C. Na het weekeinde eerst droog, later weer kans op regen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 05 april tot en met woensdag 12 april

In de loop van de periode neemt de kans op regen geleidelijk toe naar 70%. De maxima liggen aanvankelijk rond normaal, maar de kans op middagtemperaturen beneden het langjarig gemiddelde neemt toe.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn