Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden, vooral vanavond en vannacht regen. Donderdag vrij veel wind.

02 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Er is tamelijk veel bewolking en met name in het oosten en zuidoosten kan vanochtend heel lokaal een bui voorkomen. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. In de loop van de middag en vanavond wordt de bewolking dikker en aan het einde van de middag gaat het in het zuidwesten en zuiden regenen. De regen breidt zich vanavond vervolgens over een groot deel van het land uit. De middagtemperaturen lopen uiteen van 21°C langs de noordwestkust tot 25°C in het zuidoosten. De wind is zuid tot zuidwest en matig van kracht, langs de kust ’s avonds vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is het bewolkt en valt er regen. In de loop van de nacht kan de regen tijdelijk wat buiig van karakter worden. De minima lopen uiteen van lokaal 15°C in het noorden tot mogelijk 20°C in het zuidoosten. Er staat een matige zuidenwind, aan zee en op het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig.

Donderdagochtend begint bewolkt en valt er af en toe regen. In de loop van de ochtend wordt het van het westen uit grotendeels droog en klaart het op. In het noorden is er echter nog kans op wat lichte regen of een enkele lichte bui. De maxima variëren van 19°C op de Wadden tot 25°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt in kracht toe en wordt vlagerig van karakter. Boven land staat een vrij krachtige wind, langs de kust en het IJsselmeer neemt de wind toe naar krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Vooral in de kustgebieden kunnen dan windstoten van 60-70 km/h voorkomen.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig weer met temperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar. Donderdag en vrijdag vrij veel wind.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 09 augustus tot en met woensdag 16 augustus

Eerst wisselvallig weer met regelmatig regen of buien, later afnemende neerslagkansen. Temperaturen rond of iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn