Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden waddengebied ook flink wat zon, vrijwel overal droog

07 mei 2017 door Jannes Wiersema

Er zijn wolkenvelden, maar de zon schijnt ook af en toe,met name in het Waddengebied. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind draait van noord naar noordwest en is overwegend matig, in de avond neemt de wind aan de westkust toe naar vrij krachtig. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C op de Wadden tot ongeveer 17°C in het zuidoosten.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Vannacht is het overwegend bewolkt en plaatselijk kan lichte regen of motregen vallen. Met een matige west- tot noordwestenwind bedraagt de minimumtemperatuur 8°C.

Maandag overdag is er eerst veel bewolking waaruit lokaal nog wat regen of motregen valt. In de loop van de ochtend komen er vanuit het noorden opklaringen binnen die zich in de middag verder zuidwaarts uitbreiden. De noordelijke wind neemt in kracht toe en wordt vlagerig, matig tot vrij krachtig boven land en lokaal krachtig langs de kust. De maximumtemperatuur ligt tussen 12°C in het Waddengebied en 16°C in het midden en zuiden.

Vooruitzichten

Eerst droog met zonnige perioden. Vanaf vrijdag wisselvallig. Eerst koel, vanaf de tweede helft van de week temperaturen rond of iets boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 14 mei tot en met zondag 21 mei

Wisselvallig weer met temperaturen met een grote spreiding rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn