Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden,lokaal wat zon en op veel plaatsen droog.

01 november 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er wolkenvelden waar de zon hier en daar doorheen komt. In het noorden en noordoosten kan er soms lichte regen vallen, elders blijft het droog. De middagtemperaturen komen uit op zo’n 13 of 14°C. De wind is matig uit zuidwest, aan de kust vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar donderdag zijn er opklaringen, later in de nacht drijft er in het noorden meer bewolking binnen. Het blijft droog en de minimumtemperatuur varieert van 5°C in het zuiden en 11°C in het noordwesten. De wind is zuidwestelijk en matig, langs de kust (vrij) krachtig. In de loop van de nacht draait de wind langs de kust naar west tot noordwest en neemt daarbij wat af.

Donderdagochtend neemt de bewolking verder toe en trekt er een gebied met lichte regen van noord naar zuid over het land. In de middag klaart het vanuit het noorden op, maar kan er nog een enkele bui voorkomen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 13°C. De wind draait gedurende de dag naar het noordwesten, in het zuidoosten blijft de wind zuidwestelijk.

Vooruitzichten

Vrijdag nog droog maar later op zaterdag en op zondag regen. Na het weekeinde opnieuw droog met geleidelijk meer zon. Zaterdag nog vrij zacht maar vanaf zondag geleidelijk wat kouder.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 08 november tot en met woensdag 15 november

De kans op een rustig en droog weertype bedraagt ca. 60%, de kans op wisselvalliger weertype bedraagt ca. 40%. De temperaturen liggen over het algemeen rond of iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn