Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Zacht met soms regen of een bui. In het noorden lokaal dichte mist.

11 maart 2018 door Jannes Wiersema

Het is half tot zwaar bewolkt en vooral in de noordelijke helft van het land komt plaatselijk dichte mist voor. De mist lost in de loop van de ochtend geleidelijk op. Een gebied met buiige regen trekt noordwaarts, de meeste regen wordt in het westen verwacht. In de middag klaart het van het zuidwesten uit wat op. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C vlak aan zee tot lokaal 16°C in het oosten. De wind draait van oost tot zuidoost naar zuid tot zuidwest en is meest matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht blijft het op de meeste plaatsen droog. In het noorden en noordwesten is er grote kans op mist en laaghangende bewolking. In de rest van het land klaart het op en ook daar kan dan mist ontstaan. De minima liggen rond 6°C. Er staat een zwakke zuidelijke wind.

Maandag overdag lost de mist op de meeste plaatsen op, al kan deze in het noordelijk kustgebied hardnekkig blijven. Verder is het aanvankelijk zo goed als droog met hier en daar zon. In de middag neemt verspreid over het land de kans op enkele buien toe. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9°C aan zee en op de Wadden tot 14°C in het oosten. De wind is zwak tot matig en komt overwegend uit zuidelijke richtingen.

Vooruitzichten

Dinsdag buien. Woensdag droog, daarna vooral in het zuiden toenemende kans op af en toe regen. Temperaturen eerst rond of iets boven normaal, aan het einde van de periode 40% kans op beduidend lagere temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 18 maart tot en met zondag 25 maart

50% kans op meest droog en (vrij) koud weer, 50% kans op wisselvallig weer met temperaturen rond of boven normaal. In de tweede helft van de periode toenemende onzekerheid.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn