Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

Zaterdag tijdelijk minder warm en meer bewolking.

19 juli 2013 door Jannes Wiersema

Hoog boven Engeland beweegt naar de noordelijke Noordzee. Een uitloper boven de Wadden vlakt geleidelijk af. De noordelijke stroming voert vrij vochtige lucht aan. Boven land wordt deze overdag droger door convectie. Het buigpunt van het polaire front trekt zaterdag noordoost van het aandachtsgebied over Denemarken richting Duitsland.

Vandaag zijn er flinke perioden met zon en blijft het droog. In het noorden komen eerst nog enkele mistbanken voor. Verder blijft vooral het waddengebied gevoelig voor lage bewolking van zee. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18 graden op de Wadden tot rond 27 graden in het zuiden. In de loop van de dag neemt de wind toe naar matig, aan de westkust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig, 5 Bft uit noordoost tot noord.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er eerst brede opklaringen, maar van het noorden uit trekken er wolkenvelden vanaf zee over het land. De minima liggen tussen 12 en 15 graden. De wind is noord tot noordoost en zwak tot matig.

Zaterdagochtend is er nog veel bewolking, maar in de loop van de dag komt er steeds meer ruimte voor de zon. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18 graden op de wadden tot rond 24 graden in het zuiden. Er staat een overwegend matige wind uit noord tot noordoost.(Bron: KNMI)

Vooruitzichten

Zonnig, droog en warm

het weer

vrijdag 26 juli tot en met vrijdag 02 augustus

Geleidelijk toenemende kans (naar zo’n 60%) op overgang naar een koeler en wisselvalliger weertype.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn