Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Zeer warm en droog zomerweer.

02 augustus 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is er veel zon en blijft het droog, al kan er met name in de ochtend nog wel sluierbewolking over drijven. Vanmiddag lopen de temperaturen uiteen van 25°C vlak aan zee tot 33°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zwak tot matig en komt uit uiteenlopende richtingen. In de loop van de middag en avond wordt de wind overal noord- tot noordwestelijk en kan dan tijdelijk vlagerig worden.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Vannacht is er nauwelijks bewolking en kan in het noorden en westen een mistbank ontstaan. Met een zwakke noordelijke wind koelt het af naar 13°C in het noorden tot 18°C in het zuidoosten.

Morgen is het opnieuw zonnig, droog en zeer warm. Met uitzondering van de kustgebieden worden overal tropische waarden bereikt, 30°C tot lokaal 35°C in het zuidoosten. Langs de kust bedraagt de maximumtemperatuur 24 tot 28°C. De wind komt uit noordelijke richtingen, matig, en zorgt aan het einde van de middag en avond in het westen en noorden voor wat afkoeling.

Vooruitzichten

Droog, zonnig en vooral in het oosten en zuiden tropisch warm, dinsdag en woensdag zelfs in een groot deel van het land.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 09 augustus tot en met donderdag 16 augustus

40% kans op het aanhouden van het droge, warme en zonnige weertype, 40% kans op een licht wisselvallig weertype met temperaturen rond normaal en 20% kans op een duidelijk koeler en wisselvalliger weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn