Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Zon en bewoliing met vooral in het oosten enkele (onweers)buien

19 mei 2019 door Jannes Wiersema

De dag starte met eerst mist en mistbanken in het NO, verder af en toe zon maar in het Zuiden en middag veel bewolking en wegtrekkende buien. Vanmiddag komen er vooral in de oostelijke helft enkele buien tot ontwikkeling met kans op onweer. In het Waddengebied en aan de kust is er kans op mist en/of lage bewolking van zee. In de avond wordt het vrijwel overal droog. De maxima lopen uiteen van 15°C aan zee tot 24°C in het oosten. De wind neemt overal toe naar matig en komt uit richtingen tussen noord en noordoost. In het westen en zuiden draait de wind in de loop van de middag naar het noordwesten.

Komende nacht wordt het opnieuw op veel plaatsen nevelig met laaghangende bewolking. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond de 12°C. De wind komt uit een noord tot noordwestelijke richting en is meest zwak.

Morgen verdwijnen nevel en mist en komt de zon weer tevoorschijn. In de loop van de dag ontstaan er vooral in de oostelijke helft van het land opnieuw enkele regen- of onweersbuien. De temperatuur loopt in de middag op naar waarden tussen 15°C aan zee en lokaal 24°C in het (noord)oosten van het land. De noordwestelijke wind is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Wisselend bewolkt en met name dinsdag tot en met donderdag meest droog, daarna van tijd tot tijd buien. De maxima variëren van 16°C tot 21°C.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 26 mei tot en met zondag 02 juni

Grote kans (70%) op een aanhoudend licht wisselvallig weertype met maximumtemperaturen iets onder de langjaargemiddelde waarden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn