Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Zon en wolken, in het zuidoosten eerst nog (mot)regen

11 mei 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er zonnige perioden, al drijft er in het noorden af en toe bewolking binnen vanaf zee. In het zuidoosten is het de komende uren nog bewolkt en valt er regen of motregen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 11°C in het noorden tot lokaal 17°C in het zuidoosten. De wind wordt overal noord en matig, langs de westkust en op het IJsselmeer vrij krachtig, bovendien is de wind vlagerig.

Komende nacht drijven regelmatig wolkenvelden vanaf zee het land binnen, maar er zijn ook flinke opklaringen. De minima komen uit tussen 6°C aan zee en lokaal 1°C in het binnenland. De noordelijke wind is aan zee matig en neemt boven land af naar zwak.

Zondag overdag zijn er zonnige perioden, wel drijven er nog steeds wolkenvelden vanaf zee binnen. Zeer lokaal zou een spat regen kunnen vallen. De noord- tot noordwestenwind wordt weer overal matig en de middagtemperatuur ligt vlak aan zee rond de 10°C, in het uiterste zuiden wordt mogelijk de 15°C nog even bereikt.

Vooruitzichten

Zonnige perioden en temperaturen die aanvankelijk ruim onder normaal liggen, maar geleidelijk oplopen naar normale waardes op vrijdag. Het is droog, pas aan het einde van de week neemt de kans op regen iets toe naar 25%.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 18 mei tot en met zaterdag 25 mei

Maxima rond of iets boven normaal, meer bewolking en regenkansen die toenemen naar ongeveer 50-60%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn