Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Zon en wolkenvelden, vanaf einde middag regen of een bui.

11 juni 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er zonnige perioden, al komen er vooral in de zuidelijke helft ook wolkenvelden voor. Vanaf het einde van de middag neemt de kans op buien toe, vooral in het zuidoosten en oosten. Vanavond zal er met name in het noordwesten en noorden regen vallen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 23°C in het noorden tot 29°C in het oosten en zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, kracht 3-4. Aan het einde van de middag draait de wind van het westen uit naar west en neemt aan de kust toe naar vrij krachtig of krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar maandag trekt de regen oostwaarts weg en van het westen uit klaart het soms op. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 14°C en de zuidwestelijke wind is zwak tot matig, aan zee (vrij) krachtig.

Maandag overdag is er af en toe zon en het blijft op de meeste plaatsen droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C in het noorden tot 21°C in het zuidoosten van het land. De westenwind is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Aanvankelijk zonnige perioden, droog en maxima die stijgen naar zomerse waardes op donderdag. Daarna kans op regen/buien en enkele graden koeler.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 18 juni tot en met zondag 25 juni

Over het algemeen vrij rustig weer. De regenkansen zijn 30-50%, maar het gaat niet om grote hoeveelheden. Maxima tussen 18 en 24°C, maar met 30-40% kans op meer dan 25°C.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn