Monday 24 June
Weerman Jannes Wiersema

Zon in het zuiden en westen,elders bewolkt.

18 februari 2013 door Jannes Wiersema

Een hoog boven Oost-Europa bepaalt ons weerbeeld. De zwakke wind zorgt in combinatie met het aanwezige vocht in de onderste lagen van de atmosfeer voor een ideale voedingsbodem voor nevel, mist en lage bewolking. Morgenavond trekt een verzwakte storing langs. Daarna bouwt zich boven Scandinavi√ę een krachtig hoog op waardoor via een oostnoordoostelijke stroming opnieuw koude lucht wordt aangevoerd.

Afgelopen nacht waren en flinke opklaringen in het zuiden van het land,waardoor het daar flink kon afkoelen. Plaatselijk vroor het daar matig (-5,1 graden). Vandaag blijft de tweedeling in Nederland bestaan. Hardnekkige laaghangende bewolking in het Noorden en Noordoosten,en flinke opklaringen en zonnig weer in het Zuiden en westen. In de zonnige gebieden word het 6-7 graden. In de gebieden met hardnekkige bewolking blijft het kwik steken bij 2 tot 3 graden. Er staat vandaag weinig wind uit het O/ZO. Komende avond en nacht veranderd in het huidige weerbeeld niet veel. Later neemt vanuit het Oosten de bewolking toe,en kan er wat lichte neerslag uit de bewolking vallen. Dit kan regen zijn,maar verder naar het Oosten ook natte sneeuw. Mogelijk hier en daar wat droge sneeuw. Veel zal het niet zijn. De minimumtemperatuur voor de komende nacht is 1 graad in de bewolke gebieden tot Р4 in de opklaringen.De  wind zal iets gaan aantrekken en zal matig/vrij krachtig zijn.De windrichting is West.

Morgen overdag is er veel bewolking in het hele land zo is de verwachting,met af en toe wat lichte neerslag. Dit kan regen ,maar ook wat natte sneeuw zijn.De west tot Noordwestenwind is matig/vrij krachtig 3-5 Bft. Een beetje gure dag zal het zijn met middagtemperatuur van ca 5 graden.

Na morgen word het weer wat winters,met meest lichte vorst in de nacht en vroege ochtend. Mochten er langere perioden zijn met flinke opklaringen,dag kan het matig gaan vriezen tot ca – 6 graden.De wind gaat naar het No/O en is matig/vrij krachtig,zodat het wat schraal kan gaan aanvoelen.

In het komende weekende word het weer wat zachter.Maar echt voorjaarsachtig word het nog niet.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn