Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig.

20 januari 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is op de meeste plaatsen  zonnig, maar de dag begint koud met temperaturen tussen -3°C aan de kust tot -10°C zeer lokaal in het noorden. Vanmiddag komen de temperaturen kortstondig 1 à 2 graden boven het vriespunt uit. Er staat een zwakke wind uit een oost- tot noordoostelijke richting.

Vanavond en komende nacht is het opnieuw vrijwel onbewolkt en koud. Plaatselijk kunnen er mistbanken ontstaan. De minima lopen uiteen van -4°C vlak aan zee tot lokaal -9°C lokaal in het noordoosten en oosten van het land. De wind is zwak en veranderlijk, later wordt de wind in de noordelijke helft van het land zuidwestelijk.

Morgenochtend raakt het in het noorden van het land bewolkt. Mogelijk kan daar wat lichte regen vallen. Op een nog koude ondergrond zou dit plaatselijk aanleiding kunnen geven tot gladheid,door middel van ijzel. In het midden en zuiden van het land is er veel ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van +2°C in het oosten en zuidoosten van het land tot +5°C langs de noordwestkust. De wind wordt overal zuid tot zuidwest en neemt toe naar zwak tot matig.

Vooruitzichten

Dinsdag bewolkt en grote kans op sneeuw. Vanaf woensdag af en toe zon en kans op wat (winterse) neerslag. ’s Nachts en in de vroege ochtend lichte tot matige vorst, overdag enkele graden boven nul.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 27 januari tot en met zondag 03 februari

Vrij grote kans (60%) op een aanhoudend tamelijk koud en wisselvallig weertype met circa 50% op (winterse) neerslag.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn