Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig, droog en uitzonderlijk warm. Zaterdag regen en (onweers)buien.

27 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er flinke zonnige perioden, al komen er ook enkele wolkenvelden voor. Het blijft overwegend droog, alleen in het uiterste zuidwesten is er een kleine kans op een (onweers)bui. Het wordt opnieuw tropisch warm met maxima die uiteenlopen van ruim 33°C in het noordwestelijk kustgebied tot lokaal 37°C in het zuiden en zuidoosten. De wind blijft oostelijk en neemt toe tot matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de avond neemt de bewolking van het zuidwesten uit geleidelijk toe en in de nacht naar zaterdag kan er in het zuidwesten wat regen of een (onweers)bui vallen. De oostelijke wind is overwegend matig, draait van het zuidwesten uit naar een west- tot zuidwestelijke richting en kan vooral in het zuidwestelijk kustgebied kortdurend flink aantrekken, waarbij ook windstoten van circa 50 km/uur kunnen voorkomen. De minimumtemperaturen varieren van 18°C in het westen tot 22°C in het oosten.

Morgen begint de dag met veel bewolking en perioden met buiige regen of enkele buien met kans op onweer. In de loop van de middag wordt het van het zuidwesten uit droog en volgen er opklaringen. In het noordoosten activeert het neerslaggebied en kunnen er in de middag enkele stevige (onweers)buien voorkomen met kans op hagel en windstoten. Met maxima uiteenlopend van 22°C aan de kust tot 27°C in het oosten wordt het aanmerkelijk minder warm dan de afgelopen dagen. De zuidwestenwind is matig, in de kustgebieden (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Zomers warm. Perioden met zon, maandag en dinsdag kans op een bui.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 03 augustus tot en met vrijdag 10 augustus

Aanhoudend zomers warm (vooral in het oosten en zuidoosten) en overwegend droog.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn