Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig, droog en warm.

17 april 2018 door Jannes Wiersema

Vooral in het oosten komt eerst lokaal een (ondiepe) mistbank voor. Overdag schijnt de zon volop en blijft het overal droog. Alleen in het noorden is er af en toe wat dikkere sluierbewolking aanwezig en landinwaarts kunnen in de loop van de dag enkele kleine stapelwolken ontstaan. Landinwaarts loopt de temperatuur op naar 20 tot 22°C, langs de noordwestkust komt de maximumtemperatuur rond 15°C uit. De zwakke tot matige wind is zuid- tot zuidoostelijk. De wind draait geleidelijk naar het zuid- tot zuidwesten en is matig van kracht. In de avond wordt de wind landinwaarts zwak en meest zuidelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar woensdag is het onbewolkt. De minimumtemperatuur varieert tussen 6°C landinwaarts tot 10°C aan zee. In de kustgebieden staat een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen, landinwaarts is de wind zwak en veranderlijk.

Woensdag overdag heeft de zon vrij spel en loopt de temperatuur in de middag op naar 22 tot 26°C, met de hoogste temperaturen in het zuidoosten. Op de Wadden wordt het ongeveer 20°C, maar ook daar schijnt de zon volop. De wind is zuidoostelijk en zwak tot matig. In de middag kan er op de stranden een koele wind van zee opsteken.

Vooruitzichten

Droog, zonnig en warm weer. In het weekend tijdelijk minder warm en zondag en maandag mogelijk regen of een bui.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 24 april tot en met dinsdag 01 mei

Aanvankelijk redelijk grote kans (60%) op maximumtemperaturen iets boven normaal. In de loop van de periode neemt de kans op maxima iets onder normaal en wisselvalliger weer toe naar ongeveer 60%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn