Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

zonnig en droog.

05 oktober 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend lossen eventuele mistbanken snel op en wordt het zonnig. In het noordelijk kustgebied kunnen echter vooral in de ochtend nog wolkenvelden voorkomen. De maximumtemperaturen variëren van ca. 17°C in het noorden tot 22°C in het zuidoosten. De zuidelijke wind is zwak tot matig.

Komende nacht is het onbewolkt en ie er met name in het noord(west)en kans op een mistbank. De minima lopen uiteen van ongeveer 7°C in het noorden tot 12°C aan de Zeeuwse kust. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost.

Zaterdag overdag is het aanvankelijk vrijwel overal zonnig. Alleen in het westen en noordwesten komt er al wat meer sluierbewolking voor. Later op de dag wordt de bewolking van het westen uit langzaam dikker, maar tot de avond blijft het waarschijnlijk droog. In de avond neemt van het westen uit de kans op wat regen toe. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot 24-25°C in het uiterste oosten en zuidoosten. De zuidelijke wind is zwak tot matig. Later in de middag of in de avond draait de wind van het westen uit naar noordwest tot noord. Aan de noordwestkust wordt de wind dan mogelijk krachtig of hard.

Vooruitzichten

Zondag bewolkte start met af en toe wat regen, in de loop van zondag droog, af en toe zon met normale maxima. Vanaf maandag perioden met zon en maxima die oplopen van 15°C op maandag naar waarden rond 20°C de rest van de week..

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 12 oktober tot en met vrijdag 19 oktober

Aanvankelijk grote kans (80%) op droog en warm weertype. Vanaf zondag kans van circa 50% op overgang naar licht wisselvallig weertype met maximumtemperaturen rond de langjaargemiddelde waarden

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

 Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn