Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en enkele wolkenvelden, vanavond van het zuidwesten uit een bui.

23 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig, maar zijn er ook enkele dunne wolkenvelden. In de loop van de middag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe. Vanavond ontstaan er boven het zuidwesten mogelijk enkele buien. Deze buien trekken noordoostwaarts. Er is een zeer kleine kans op onweer. De maxima lopen uiteen van 22°C op de Wadden tot lokaal 29°C in het zuiden. De wind is matig uit oost tot zuidoost. In de avond draait de wind van het zuidwesten uit naar zuidwest tot west. Aan zee wordt de wind dan enige uren vrij krachtig tot krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht trekken de buien verder noordoostwaarts en verlaten tegen de ochtend het land. De kans op onweer is klein. Van het westen uit klaart het op. De temperatuur daalt naar ongeveer 16°C. De west- tot zuidwestenwind is matig, vlak aan zee mogelijk vrij krachtig.

Donderdag is het wisselend bewolkt, landinwaarts kan een lichte bui ontstaan. De middagtemperaturen variëren van 20°C vlak aan zee tot 23°C in het zuidoosten. De wind is westelijk en matig, vooral in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten

Vrijdag kleine kans op regen en een maximum temperatuur rond het langjarig gemiddelde. In het weekend kans op een enkele (onweers)bui. Na het weekend wisselvallig met temperaturen rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 30 augustus tot en met woensdag 06 september

Wisselvallig zomerweer met af en toe een bui of regen. De maximumtemperaturen komen rond normaal uit.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn