Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en tropisch warm. Vanavond in het zuidwesten kans op onweer.

27 mei 2017 door Jannes Wiersema

Het wordt vandaag een zeer warme en zonnige dag. De maximumtemperaturen lopen uiteen van ongeveer 25°C op de Wadden tot lokaal 33°C in Noord-Brabant en Limburg. Aan het einde van de middag en vanavond neemt in het zuidwesten de bewolking toe en zou daar een enkele (onweers)bui kunnen ontstaan. De zuidoostelijke wind is zwak tot matig en vlagerig van karakter, aan het einde van de middag en in de avond draait de wind van het westen uit naar een westelijke richting.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

In de nacht naar zondag is het wisselend bewolkt en neemt de kans op enkele onweersbuien toe. De minimumtemperatuur ligt rond 18°C. De wind is zwak en komt uit een overwegend zuidwestelijke richting.

Zondag overdag zijn er flinke perioden met zon met in de ochtend vooral in het oosten mogelijk nog een enkele plaatselijke (onweers)bui. In de loop van de middag neemt in het zuidoosten de kans op een onweersbui weer toe, mogelijk met hagel en windstoten. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. Het wordt iets minder warm dan vandaag met middagtemperaturen die uiteenlopen van 20°C langs de kust tot 26°C landinwaarts. In het zuidoosten en oosten kan het lokaal nog 30°C worden. De wind is eerst zwak zuidwestelijk, in de loop van de dag draait de wind naar west tot noordwest en wordt dan zwak tot matig.

Vooruitzichten

Zondag en maandag (zeer) warm en kans op enkele (onweers)buien. Dinsdag minder warm en nog kans op een bui, maar vanaf woensdag waarschijnlijk droog en temperaturen oplopend richting 25 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 03 juni tot en met zaterdag 10 juni

Neerslagkans toenemend naar 60% met temperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn