Thursday 29 February
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en warm

14 juni 2017 door Jannes Wiersema

Het is zonnig, maar vooral in het noorden komen er in de loop van de dag ook enkele stapelwolken tot ontwikkeling. De temperatuur loopt uiteen van 22°C in het noorden tot 26°C in het zuiden van het land. De veranderlijke wind is zwak, maar wordt in de loop van de ochtend in het zuiden oostelijk. Aan de kust steekt in de middag een zeewind op.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar donderdag is het onbewolkt en koelt het af naar omstreeks 13°C. De oostelijke wind is zwak en draait in de nacht naar het zuidoosten.

Donderdag overdag zijn er wolkenvelden, maar schijnt de zon ook regelmatig. De temperatuur loopt snel op tot 25°C in het noorden en 29°C in het zuidoosten van het land. In de ochtend kan er in het westen een enkele bui ontstaan. In de middag kan dit ook in het midden en oosten van het land gebeuren, daarbij is ook onweer mogelijk. De zuid- tot zuidoostenwind is zwak tot matig en draait in de middag naar het westen. Aan de kust en op het IJsselmeer neemt de wind dan toe naar vrij krachtig en langs de zuidwestkust mogelijk krachtig.

Vooruitzichten

Vrijdag overdag vrij koel en een kleine kans op een bui. Vanaf zaterdag steeds meer zon en geleidelijk warmer.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 21 juni tot en met woensdag 28 juni

Er is een grote kans (70%) op temperaturen rond of net boven het langjarig gemiddelde, tevens is er sprake van een licht wisselvallig weertype (rond 40% kans op neerslag).

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn