Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en warm.

06 mei 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag schijnt de zon overal volop en blijft het droog. De maximumtemperaturen komen op de meeste plaatsen uit rond 25°C. In het Waddengebied blijft de temperatuur iets achter met 21°C. Er staat een matige oostelijke wind. In de middag kan de wind langs de (zuid)westkust vanaf zee gaan waaien met enige afkoeling tot gevolg.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar maandag blijft het onbewolkt en droog. De minima liggen rond 11°C. De wind is oost tot zuidoost en landinwaarts zwak, in de kustgebieden matig.

Maandag overdag is het opnieuw zonnig en droog. De temperatuur loopt in de middag op naar 24°C langs de noordkust en 27°C in het zuiden. Op de Wadden wordt het ongeveer 22°C. Er staat een matige oostelijke wind, in de middag waait de wind langs de zuidwestkust opnieuw vanaf zee.

Vooruitzichten

Zonnig en warm weer. Vanaf woensdag meer bewolking en een toenemende kans op regen of enkele buien. Vanaf donderdag dalen de maxima naar waardes onder normaal, m.u.v. vrijdag.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 13 mei tot en met zondag 20 mei

De dagelijkse neerslagkans ligt rond 50%. Maxima liggen eerst onder normaal, maar de kans op maxima boven normaal neemt daarna geleidelijk toe naar 60%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn