Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en warm.In het Noorden ook wat bewolking.

07 juli 2013 door Jannes Wiersema

Een krachtig hoog met een kernen boven de Duitse Bocht en Ierland bepaalt het weer. Beide kernen bewegen naar elkaar toe een vormen morgen één kern boven de Noordzee, net ten zuiden van Schotland.

Het is vandaag zonnig en droog,maar in het Noorden komen ok wat bewolking voor. De middagtemperatuur ligt op veel plaatsen rond of iets boven de 25 graden. Op de Waddeneilanden wordt het een graad of 20. De wind is zwak tot matig en waait uit het noordoosten. In de middag komt de wind op de westelijke stranden en rond het IJsselmeer vanaf het water en zorgt dan ook weer voor enige afkoeling.

Komende nacht blijft het vrijwel onbewolkt. De noordoostenwind is meest matig en de temperatuur daalt naar een graad of 13.

Morgen overdag is het opnieuw zonnig. De windrichting wordt meer noordelijk en de windsnelheid is matig. De temperatuur stijgt naar 24 graden. Langs het strand en het IJsselmeer is er weer kans op wind van zee. (Bron:KNMI)

Tot en met woensdag wordt het weer nog bepaald door een hoogte rug boven het westelijke deel van Europa. Aan de grond ligt een hogedrukgebied boven de Noordzee en de Britse Eilanden. Woensdag passeert een niet-actieve 500 hPa trog (van oorsprong een koufront), waarna we ons in wat in koelere polaire lucht bevinden. Vanaf vrijdag stelt zich op 500 hPa een meer zonale stroming in, maar omdat de 300 hPa jet vrij noordelijk ligt, trekken de meeste depressies noord van ons langs.

Vooruitzichten

Droog en vrij zonnig weer. Middagtemperaturen rond de 24 graden. Vanaf woensdag wolkenvelden en iets lagere temperaturen.

het weer

zondag 14 juli tot en met zondag 21 juli

Grote kans op aanhoudend rustig zomerweer met temperaturen die oplopen tot rond of boven normaal. Aan het einde van de periode een toenemende kans op buien.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn