Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en warm, in het zuiden kans op een (onweers)bui.

20 mei 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend lost de mist snel op en is het zonnig. In het noorden komen eerst ook wolkenvelden voor. Landinwaarts ontstaan er vanmiddag stapelwolken die in het (uiterste) zuiden mogelijk kunnen uitgroeien tot een regen- en onweersbui, mogelijk met windstoten tot 60 km/u. Met maximumtemperaturen van 20°C in het noordwesten tot lokaal 25°C in het zuidoosten wordt het warm. De wind draait geleidelijk naar oost en neemt toe tot matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Komende nacht zijn er flinke opklaringen. In het zuiden zou nog een bui kunnen voorkomen. De minimumtemperatuur ligt tussen 9°C in het noordoosten en 13°C in het zuidwesten. De wind is oostelijk, zwak tot matig.

Morgen overdag zijn er flinke zonnige perioden. In het zuiden kan zich in de namiddag opnieuw een enkele regen- en onweersbui ontwikkelen. De middagtemperatuur ligt tussen 22°C in het noordelijk kustgebied en 26°C in het midden en zuiden. De wind komt uit een oost- tot zuidoostelijke richting en is overwegend matig.

Vooruitzichten

Zonnige perioden, temperaturen ruim boven normaal en elke dag 20-30% kans op een regen- en onweersbui, vooral in het zuiden. In het noorden blijft het nagenoeg droog.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 27 mei tot en met zondag 03 juni

75% kans op het aanhouden van het weertype met temperaturen boven normaal. 25% kans op een koeler weertype met temperaturen rond normaal. De neerslagkansen blijven in beide gevallen gering.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn