Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en warm, in het zuiden meer bewolking en kans op een (onweers)bui.

21 mei 2018 door Jannes Wiersema

In het midden en noorden is het zonnig en droog. In het zuiden zijn er wolkenvelden en in het uiterste zuiden kan er vanochtend af en toe wat lichte regen vallen. Vanmiddag zijn er ook in het zuiden zonnige perioden. In de namiddag en avond kan er in het (uiterste) zuiden een enkele bui, mogelijk met onweer, tot ontwikkeling komen. De middagtemperatuur ligt tussen 22°C in het noordwestelijk kustgebied en 27°C in het midden en zuiden. De wind komt uit een oostelijke richting en is matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig. Langs de kust wordt de wind geleidelijk noordoostelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Vanavond en vannacht neemt de bewolking in het midden en zuiden toe en kan er in het zuiden plaatselijk wat buiige regen vallen. In het noorden blijft het droog en is het helder. De minima liggen tussen 9°C in het noordoosten en 14°C in het zuiden. De wind komt uit oost tot noordoost en is zwak tot matig.

Morgen overdag begint op de meeste plaatsen zonnig en droog. Landinwaarts vormen zich geleidelijk stapelwolken die in de (na)middag en avond in de zuidelijke helft kunnen uitgroeien tot enkele regen- en onweersbuien. De middagtemperatuur ligt tussen 22°C in het noordwestelijk kustgebied en lokaal 27°C in het oosten. De wind is noordoostelijk en matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten

Zonnige perioden, temperaturen ruim boven normaal en vooral in het zuiden kans op een regen- en onweersbui. In het noorden blijft het nagenoeg droog.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 28 mei tot en met maandag 04 juni

De kans op het aanhouden van het weertype met temperaturen boven normaal neemt geleidelijk af tot 60%, waarmee de kans op een koeler weertype met temperaturen rond normaal geleidelijk toeneemt tot 40%. De neerslagkansen blijven gering met 20-30%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn