Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en warm, later toenemende kans op een bui

30 juli 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er zonnige perioden,maar in het No eerst ook laaghangende bewolking die spoedig zullen oplossen. In de loop van de middag komen er wolkenvelden en is er kans op een enkele bui. In de avond neemt van het zuidwesten uit de kans op enkele (onweers)buien verder toe. Hierbij zijn windstoten tot 60 km/uur niet uitgesloten. De maximumtemperaturen variëren tussen 25°C in het westen tot ongeveer 30°C in het oosten van het land. De zuidoostelijke wind is zwak / matig en draait aan het einde van de ochtend en vanmiddag van het zuiden uit naar een zuidwestelijke richting 2 – 4 Bft.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en komt er verspreid over het land een enkele bui, mogelijk met onweer, voor. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestelijke wind is matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig.

Morgen komen er in de ochtend met name in de kustprovincies van tijd tot tijd regenbuien voor, lokaal met onweer en kans op windstoten tot 60 km/u. Elders wisselen zonnige perioden en stapelwolken elkaar af. In de loop van de ochtend breiden de buien zich verder landinwaarts uit. Vooral in het noordwesten kan lokaal veel regen vallen, mogelijk 20-30 mm. De maximumtemperaturen variëren van 18°C in het westen tot lokaal 24°C in het oosten. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig en mogelijk krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig met elke dag kans op regen of een bui en temperaturen rond normaal. In het weekeinde droger met temperaturen iets boven normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Dinsdag 06 augustus tot en met Dinsdag 13 augustus

Grote kans op voortzetting van het wisselvallige weertype met temperaturen rond normaal.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn