Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en warm. Morgen kans op een onweersbui.

06 juni 2018 door Jannes Wiersema

De zon schijnt vandaag volop. In de loop van de middag ontstaan er enkele stapelwolken, maar ook dan blijft de zon overheersen. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt tussen 21°C in de kustgebieden en 29°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind is meest matig en komt uit het noordoosten.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht zijn er opklaringen, alleen in het zuiden is er meer bewolking. Het blijft overal droog en het koelt af naar ongeveer 15°C. De wind komt uit oost tot noordoost en is zwak tot matig.

Morgen wordt opnieuw een warme dag met maxima uiteenlopend van 23°C op de Wadden tot lokaal 30°C in het (zuid)oosten. In de middag ontstaan er stapelwolken die in het zuiden, mogelijk ook in het midden, kunnen uitgroeien tot enkele stevige onweersbuien. Plaatselijk is hierbij kans op veel neerslag in korte tijd, hagel en windstoten. In het noorden is de kans op buien klein. De oostelijke wind is overwegend matig, in het zuiden neemt de wind af en wordt veranderlijk. Langs de kust gaat de wind vanaf zee waaien waardoor het daar in de middag afkoelt.

Vooruitzichten

Vrij warm, zonnige perioden, maar ook enkele (onweers)buien.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 13 juni tot en met woensdag 20 juni

De kans op maximumtemperaturen die enkele graden beneden het langjarige gemiddelde liggen is groot (80%). De dagelijkse neerslagkans ligt rond 50%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn