Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en warm. Woensdag in het zuiden meer bewolking en mogelijk een bui.

03 juli 2018 door Jannes Wiersema

Er is vrijwel geen bewolking en de mistbanken in het noordoosten lossen snel op. In het noorden ontstaan er enkele stapelwolken en is er kans op enkele wolkenvelden vanaf zee. In de avond drijft er in het zuiden hoge bewolking binnen. De maxima liggen tussen 18°C op de Wadden en lokaal 30°C in het zuiden en zuidoosten. De noordoostenwind is matig en draait gedurende de dag van het noorden uit naar het noorden.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht is het helder en kan er in het noorden opnieuw een mistbank ontstaan. In het noordelijk kustgebied kan er nog steeds bewolking vanaf zee binnendrijven. De minimumtemperaturen varieren van 8°C in het noordoosten tot 16°C in het zuiden. De noordoostenwind is zwak, langs de kust matig.

Woensdag overdag is het opnieuw zonnig, al komt er van het zuiden uit geleidelijk wel meer hoge bewolking binnendrijven. In het (uiterste) zuiden kan er mogelijk wat lichte regen of een enkele bui vanuit België binnentrekken. De maxima lopen uiteen van 18°C op de Wadden en lokaal 30°C in het zuiden en zuidoosten. De noordoostenwind is zwak tot matig, langs de westkust vanaf de middag vrij krachtig.

Vooruitzichten

Droog en warm zomerweer. Vanaf woensdag tijdelijk wat meer bewolking en wat minder warm.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 10 juli tot en met dinsdag 17 juli

Grote (70%) kans op aanhouden warm en droog weer. Pas aan het einde van de periode neemt de neerslagkans toe naar ongeveer 40%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn