Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en warm zomerweer.

15 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig en droog. Het wordt op de meeste plaatsen zomers warm met maxima van 24°C op de Wadden tot plaatselijk 30°C in het zuidoosten. De oostelijke wind is zwak tot matig. In de loop van de middag wordt de wind noordoost en langs de westkust steekt er tijdelijk een noordelijke wind op en koelt het wat af.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht van zondag op maandag is het helder. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het noordoosten tot ongeveer 16°C in het zuidwesten. De oostelijke wind is zwak tot matig.

Maandag overdag is het op de meeste plaatsen zonnig. Later op de dag is in het zuiden en zuidwesten een zeer lokale bui niet geheel uitgesloten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 26°C op de Wadden tot ca. 31°C in het zuid(oost)en. De wind blijft zwak tot matig uit richtingen tussen oost en noordoost, langs de westkust is er in de middag kans op zeewind met enige afkoeling tot gevolg. In de avond draait de wind in het zuidwesten naar een westelijke richting.

Vooruitzichten

Perioden met zon en vrij warm, later op dinsdag een kleine kans op een enkele (onweers)bui. Later op vrijdag en in het weekeinde kans op wat meer buien.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 22 juli tot en met zondag 29 juli

Grote kans (70-80%) op een (vrij) warm weertype, daarbij is een kleine kans op een regen- of onweersbui.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn