Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en (zeer) warm, op de stranden wat koeler.

20 april 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend kan er in in het westen eerst een ondiepe mistbank voorkomen. Verder wordt het het zonnig en blijft het droog, al kunnen er vooral in het zuidoosten enkele stapelwolken ontstaan. Landinwaarts liggen de maxima tussen 24 en 28°C, in de kustgebieden tussen 18 en 23°C en op de stranden mogelijk nog wat koeler. In de loop van de middag koelt het in de noordwestelijke helft wat af. De wind is eerst zwak uit zuidelijke richtingen, maar draait in de loop van de ochtend naar zuidwest tot west en neemt toe naar matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar zaterdag is er in de noordwestelijke helft van het land kans op nevel of een ondiepe mistbank. De minima lopen uiteen van 6°C in het noorden tot 12°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke noord- tot noordoostenwind.

Zaterdag overdag zijn er zonnige perioden, maar in het noorden kunnen enkele wolkenvelden vanaf zee binnendrijven. De middagtemperaturen variëren van 15°C op de Wadden tot lokaal 26°C in het zuiden. De wind komt uit richtingen tussen oost en noordoost en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Vooruitzichten

In het weekeinde eerst nog (zeer) warm met zonnige perioden. Daarna overgang naar wisselvallig weer met beduidend lagere temperaturen. Op zondag gaat deze overgang mogelijk gepaard met (onweers)buien.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 27 april tot en met vrijdag 04 mei

Afnemend wisselvallig met toenemende onzekerheid in de temperatuurverwachting. Meest waarschijnlijk (50%) zijn temperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar, de kans op beduidend hogere temperaturen bedraagt 20%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn