Friday 2 June
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en zeer warm voor de tijd van het jaar.

19 april 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag wordt het zonnig en uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar met maxima van 22°C op de Wadden tot lokaal 28°C in het zuiden. In de loop van de middag kan het aan de kust afkoelen door zeewind. Verder is de wind overwegend zuidoostelijk en zwak tot matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar vrijdag is er weinig bewolking. In het westen kan plaatselijk een ondiepe mistbank ontstaan. De minima liggen rond 11°C. De wind is zwak en komt uit overwegend zuidelijke richtingen.

Ook vrijdag overdag verloopt zonnig en wordt het wederom (zeer) warm. Landinwaarts liggen de maxima tussen 24 en 27°C, in de kustprovincies wordt het echter wat minder warm met 15 tot 20°C. De wind is eerst zwak uit zuidelijke richtingen, maar draait in de loop van de ochtend naar zuidwest tot west en neemt toe naar matig.

Vooruitzichten

In het weekeinde eerst nog (zeer) warm met zonnige perioden. Daarna overgang naar wisselvallig weer met beduidend lagere temperaturen. Op zondag gaat deze overgang mogelijk gepaard met (onweers)buien.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 26 april tot en met donderdag 03 mei

Grote kans op een wisselvallig weertype met temperaturen iets onder normaal. Pas aan het einde van de periode toenemende kans op een droger weertype met temperaturen rond of iets boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn