Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en zomers warm.

22 augustus 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er zonnige perioden, maar ook enkele wolkenvelden. Het blijft wel droog en het wordt op veel plaatsen zomers warm met maxima tussen 25°C en 28°C ,langs de Westkust wordt het 20 tot 24°C. De wind is eerst nog Zuidoost,maar gaat in de loop vd dag ruimen naar het  zuidwesten en is meest zwak tot matig.

Waarschuwing land 0 new 

Vanavond en komende nacht is het vrij helder, in het westen komen enkele wolkenvelden binnen vanaf zee. In het binnenland kunnen er opnieuw enkele mistbanken onstaan. De minima lopen uiteen van 18°C in de kustgebieden tot 14°C in het noordoosten. Er staat een zwakke, aan de kust matige zuidwestenwind 2 – 3 Bft.

Donderdag  raakt het van het westen uit bewolkt, in de loop van de dag vanuit het noordwesten perioden met regen. In het oosten schijnt dan geregeld de zon. De bewolking en regen breiden zich in de avond uit over de rest van ons land uit. De maximumtemperaturen varieren van 21°C in het noordwesten en in de kustgebieden tot lokaal 28°C in het zuidoosten. De wind ruimd naar het westen en is zwak tot matig, aan de westkust vrij krachtig 2 – 5Bft.

Vooruitzichten

 Koel met regen- of onweersbuien, In de loop van volgende week iets oplopende temperaturen en een afnemende neerslagkans.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 29 augustus tot en met woensdag 05 september

 Oplopende temperatuur naar waardes rond normaal, meer zon en een kleine neerslagkans.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn