Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig, in het noorden wolkenvelden vanaf zee.

29 juni 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig. Het noordelijk kustgebied is gevoelig voor enkele wolkenvelden vanaf zee. De middagtemperaturen lopen uiteen van 18°C op de Wadden tot plaatselijk 29°C in het zuidoosten. Er staat een matige wind uit noord tot noordoost. Aan de zuidwestkust wordt de wind in de middag vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Vannacht is het onbewolkt. De minimumtemperaturen variëren van 11°C in het noorden tot 16°C in Limburg. De noordoostenwind is zwak tot matig.

Morgen overdag is het opnieuw zonnig. De middagtemperaturen variëren van 25°C in het noorden tot 30°C in het zuiden. De wind komt uit oost tot noordoost en wordt matig, in de middag aan zee vrij krachtig en aan de zuidwestkust mogelijk krachtig.

Vooruitzichten

Zonnig, droog en zomers warm, in het noorden blijven de maxima aanvankelijk iets achter bij een noordenwind. Na het komend weekend vooral in het oosten en zuidoosten tropisch warm. In de tweede helft van volgende week iets meer bewolking, hogere relatieve vochtigheid, warmere nachten en een kleine kans op een bui.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 06 juli tot en met vrijdag 13 juli

De kans op neerslag neemt geleidelijk toe naar 30-40%. De kans op het voortduren van zomerse temperaturen neemt in het noorden af naar 30-40%, maar blijft in het zuiden ruim 70%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn