Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig later toenemende bewolking, vanavond van het westen uit (mot)regen

28 februari 2015 door Jannes Wiersema

zon en wolken

Er trekken enkele wolkenvelden over, maar tussendoor is er ook nog flink wat ruimte voor de zon. In de loop van de middag komt er in het westen meer bewolking, maar tot de avond blijft het vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur ligt rond 8 graden. De zuid- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig, later in de middag mogelijk hard.

Vanavond gaat het van het westen uit af en toe regenen en komende nacht trekt er een actievere regenzone over. De minima worden al aan het begin van de nacht bereikt en liggen rond 5 graden. In het noordwestelijk kustgebied wordt de wind tijdelijk stormachtig, 8 Bft met zware windstoten.

Zondag in de loop van de ochtend trekt de zone met regen en enkele buien naar Duitsland weg en klaart het van het westen uit op. Er kan met name in het binnenland ’s middags nog wel een enkele bui ontstaan. Later in de avond neemt in het westen de kans op buien toe, dan kan er ook onweer voorkomen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7 graden in het noordwesten tot 10 graden in het zuiden. De wind draait naar zuidwest tot west en is boven land (vrij) krachtig, aan zee krachtig tot hard. Later in de middag neemt de wind boven land af naar matig.


zo
ma di wo do
image description image description image description image description image description

Neerslag (mm)

8 – 11 2 – 5 2 – 4 1 – 2 0 – 1

Neerslagkans (%)

90 80 70 50 40

Minimumtemp. (°C)

5 2/3 0/2 0/2 0/2

Maximumtemp. (°C)

9 6/7 6 6/7 7

Windkracht (bft)

5 5 4 4 4

Wind komt vanuit

zw w zw w nw

Zonneschijn (%)

40 40 30 30 20

De middellange weersverwachting wordt dagelijks bijgewerkt, alle cijfers zijn gemiddelden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn