Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig, tropisch warm en tot de avond droog.

07 augustus 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is er veel zon. In de avond neemt van het zuiden en zuidwesten uit de kans op onweersbuien toe. Deze buien kunnen gepaard gaan met hagel en (zware) windstoten. De temperatuur loopt snel op, al voor het middaguur is het 30°C of meer. Aan het einde van de middag bereiken de temperaturen maximale waardes van 30°C op de Wadden tot lokaal 37°C in het zuidoosten van het land. Vlak aan zee brengt een zeewind in de middag enige verkoeling. De wind is zwak tot matig en draait naar een meest zuidwestelijke richting. In de avond wordt de wind overwegend oostelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar woensdag is het wisselend bewolkt en lokaal is er kans op een bui, mogelijk met onweer. In de loop van de nacht trekken eventuele buien noordwaarts weg. Het wordt een zeer warme nacht met minima tussen 19°C in het uiterste zuidwesten en lokaal 22°C in het oosten. De wind draait van het zuiden uit naar zuidwest en neemt toe naar matig, kracht 4. Aan zee wordt de wind vrij krachtig, 5 Bft. De wind is bovendien erg vlagerig en bij een onweersbui zijn (zware) windstoten van 60-80 km/uur mogelijk.

Woensdag overdag is het wisselend bewolkt en lokaal kan er nog een bui voorkomen. Later in de middag en avond klaart het van het zuidwesten uit breed op. De maxima variëren van 23°C aan zee tot 29°C in het oosten van het land. De wind is zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de avond neemt de wind af naar zwak.

Vooruitzichten

Donderdag nog vrij warm maar in de loop van de dag van het zuiden uit toenemende bewolking gevolgd door flinke perioden met regen, mogelijk ook onweer. Vrijdag wisselend bewolkt, kans op een bui en beduidend koeler. In het weekeinde weer tijdelijk warmer.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 14 augustus tot en met dinsdag 21 augustus

Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op een licht wisselvallig weertype met temperaturen rond of iets beneden het langjarig gemiddelde. Later in de verwachtingsperiode weer een toenemende kans op een warmer weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn