Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig, tropisch warm en vanmiddag mogelijk een enkele stevige onweersbui.

26 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er flinke zonnige perioden, al ontstaan er geleidelijk wel stapelwolken. In de loop van de middag kunnen deze stapelwolken uitgroeien tot enkele onweersbuien, daarbij is er kans op hagel en windstoten van 50-60 km/uur. In de loop van de avond doven de buien geleidelijk weer uit. De maximumtemperaturen komen uit op extreem hoge waarden en lopen uiteen van ruim 30°C aan de kust tot rond 36°C landinwaarts. Vanwege deze extreem hoge temperaturen is code oranje van kracht. De wind is overwegend zwak en komt uit oostelijke richtingen.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht blijft het uitzonderlijk warm met minima rond 22°C. Daarbij is het breed opgeklaard, maar zijn er ook enkele wolkenvelden aanwezig. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De oostenwind is zwak, langs de kust matig.

Morgen is het opnieuw zonnig en blijft het waarschijnlijk overal droog. Het wordt opnieuw tropisch warm met maxima die uiteenlopen van ruim 30°C in het noordwestelijk kustgebied tot rond 36°C in het zuiden en oosten. De wind blijft oostelijk en neemt toe tot matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Vooruitzichten

Zomers warm. Zaterdag af en toe regen of enkele buien, daarna perioden met zon en overwegend droog.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 02 augustus tot en met donderdag 09 augustus

Aanhoudend zomers tot tropisch warm (met name in het oosten en zuidoosten) en overwegend droog.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn