Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig, vanmiddag toenemende bewolking en in de avond regen.

17 juni 2015 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Een rug van hoge luchtdruk, vanuit het Azorenhoog, ligt boven het uiterste zuiden van Nederland. De rug beweegt slechts langzaam zuidoostwaarts. Met een zuidwestelijke stroming wordt maritiem polaire lucht aangevoerd. Vanuit het noordwesten nadert een frontaal systeem, behorend bij aan een laag bij IJsland. Een tweetal (glazen) warmtefronten trekken oostwaarts over het land, waardoor we vanmiddag in de warme lucht (warme sector) terecht komen. In de avond trekt dan vanuit het noordwesten een enigszins golvend koufront het land binnen. Dit trekt dan in de nacht naar donderdag verder over het land.

Overdag zijn er flinke zonnige perioden. In de middag neemt de bewolking geleidelijk toe en in de avond gaat het van het noordwesten uit regenen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 17 graden in het noordelijk kustgebied tot 25 graden in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. Langs de kust neemt de wind toe tot (vrij) krachtig 5 tot 6 Bft.

Gedurende de nacht naar donderdag trekt de regen naar het zuidoosten weg en klaart het van het noordwesten uit weer op. De minima komen uit op omstreeks 12 graden bij een zwakke tot matige wind uit west tot noordwest.

Donderdag overdag is het half bewolkt en het blijft op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 18 bij een matige, aan de kust vrij krachtige noordwestelijke wind.

De invloed van een uitloper van hogedruk net ten zuiden van ons land wordt geleidelijk minder sterk en zal zijn greep op het weerbeeld verliezen. Midden komende week nadert vanuit het westen een laag, waardoor een meanderende zonale stroming op gang komt en storingen af en toe weten te passeren.

ook afgelopen nacht wederom vorst aan de grond:

Weerkaart Minimum grondtemperatuur

Vooruitzichten

iets te koel en licht wisselvallig weer.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 24 juni tot en met woensdag 01 juli

Vrij grote kans (60%) op het aanhouden van het licht wisselvallige weer, geleidelijk wel iets hogere temperaturen, rond of net onder normaal.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn