Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig, warm en droog.

02 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig, warm en droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van ongeveer 22°C op de Wadden tot 28°C in het zuiden. De wind draait in de loop van de dag van oost naar noordoost en is matig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig, later mogelijk krachtig.

Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar dinsdag is het vrij helder, in het noordoosten zou een enkele mistbank kunnen ontstaan. De noordoostenwind wordt zwak tot matig, in het zuidwestelijk kustgebied aanvankelijk nog vrij krachtig. De temperatuur daalt naar 10°C in het noordoosten tot 16°C in het zuiden.

Dinsdag is het vrijwel overal zonnig maar in het noorden draait de wind naar een noordelijke richting en kunnen vanaf zee enkele wolkenvelden binnen drijven. Wanneer deze verder landinwaarts komen lossen ze snel op. Elders is de wind oost tot noordoost en overal matig. In het zuiden wordt het met 30°C tropisch warm, in het noorden blijft de temperatuur door wind vanaf zee, met 19 tot 20°C achter.

Vooruitzichten

Zonnig, droog en zomers warm.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 09 juli tot en met maandag 16 juli

De kans op droog weer ligt rond de 90%, de kans op neerslag rond de 10%. Verder een vrij grote onzekerheid in temperatuur, waarbij het in het zuiden de kans (80%) op temperaturen boven normaal groter is dan in het noorden (40%). Pas aan het eind vanan de periode neemt de kans op neerslag significant toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn