Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig, warm en droog.

30 juni 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig en plaatselijk vormen zich enkele kleine stapelwolken. Het blijft droog en de middagtemperaturen lopen uiteen van 24°C in het noordelijk kustgebied tot 30°C in het zuiden. De wind komt uit oost tot noordoost en is matig, in de middag aan zee vrij krachtig. In de namiddag en avond wordt de wind in het Waddengebied mogelijk krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht is het helder. De minimumtemperatuur varieert van 12°C in het noordoosten tot 17°C langs de zuidwestkust en er staat een matige oostenwind.

Morgen volgt opnieuw een zonovergoten en droge dag met maximumtemperaturen tussen 24°C en 29°C. De oostenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Zonnig, droog en zomers, in het zuidoosten mogelijk tropisch warm. In de tweede helft van de week een toenemende kans op een (onweers-) bui

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 07 juli tot en met zaterdag 14 juli

De kans op droog weer ligt rond de 70%, de kans op neerslag rond de 30%. Verder een grote onzekerheid in temperatuur, waarbij het in het zuiden de kans (80%) op temperaturen boven normaal groter is dan in het noorden (40%)

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn