Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige Bevrijdingsdag.

05 mei 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig, maar vanochtend komt er in het noorden sluierbewolking voor. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 18°C in het noorden tot 23°C in het zuiden. De (noord)oostelijke wind neemt toe naar matig, langs de kust en in het Waddengebied mogelijk naar vrij krachtig. In de loop van de middag steekt aan de kust een wind van zee op.

In de nacht naar zondag blijft het onbewolkt. De minima liggen tussen lokaal 6°C in het noorden en 9°C in het zuiden. De wind draait geleidelijk naar een oostelijke richting en wordt overal zwak.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Zondag overdag is het opnieuw zonnig. De maximumtemperaturen komen enkele graden hoger uit met landinwaarts op veel plaatsen 25°C. In het Waddengebied blijft de temperatuur achter met 20°C. De oostenwind neemt toe naar matig.

Vooruitzichten

Zonnig en warm weer. Vanaf woensdag meer bewolking en een toenemende kans op neerslag. Vanaf donderdag iets lagere maximumtemperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 12 mei tot en met zaterdag 19 mei

De dagelijkse neerslagkans ligt rond 50%. Maxima dalen eerst naar waardes rond of iets onder normaal, maar de kans op maxima boven normaal neemt daarna weer toe naar 60%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn