Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden.

12 januari 2014 door Jannes Wiersema

28Afgelopen nacht heeft het hoofdzakelijk in het midden en zuiden van os land gevroren,de rest van het land niet of nauwlijks. Dit kwam mede door de lange tijd nog doorstaande wind. Deze was in het Noordelijk kustgebied nog lange tijd vrij krachtig/krachtig 5-6 Bft.Pas laat in de nacht daar ook flink afnemend.

Vandaag  zijn er flinke zonnige perioden,maar ook wat bewolking  en het blijft droog. De mistbanken di plaatselijk in het zuiden zijn ontstaan,  lossen  in de ochtend snel op. De middagtemperatuur wordt zo’n 5 of 6 graden. De wind draait naar zuidoost en is zwak. In de avond neemt de wind toe naar matig, aan de kust naar vrij krachtig.

Komende nacht neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en later valt er her en der en wat lichte regen of motregen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3 graden in Zeeland tot iets onder het vriespunt in het noordoosten en oosten van het land. De zuid- tot zuidoostenwind neemt aan zee en op het IJsselmeer toe naar krachtig.

Maandagochtend verlaat de (mot)regen het oosten van ons land en breekt hier en daar de zon door. Wel is er dan in het westen nog een enkele bui mogelijk. De middagtemperatuur wordt ongeveer 9 graden. De wind draait in de ochtend naar het zuidwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig aan de kust. Later op de dag wordt de wind weer zuidelijk en neemt af.

Vooruitzichten

In het algemeen veel bewolking en soms wat regen. De temperaturen liggen meestal rond de normale waarden.

De lange termijn blijft onzeker,dit met Hogedruk ten noorden van ons met diepvries kou. Zoals de afgelopen week al is gebleken kunnen we daar nu beter maar geen uitspraak over doen omdat alles onzeker is nu.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1389511162790

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn