Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden,

10 maart 2017 door Jannes Wiersema

In het midden en zuiden komen eerst nog enkele mistbanken voor. Verder is er vandaag veel zon en het blijft droog. Het wordt vanmiddag ongeveer 11°C. De wind is meest zwak, eerst meest westelijk later op de dag uit uiteenlopende richtingen. In de avond wordt de wind zwak tot matig uit zuidoost.

Kaart verwachtingen vandaag dag

Komende nacht zijn er naast opklaringen ook enkele wolkenvelden en blijft het meest droog. De minima lopen uiteen van 5 graden vlak aan zee tot rond het vriespunt lokaal landinwaarts. De zuid- tot zuidoostenwind is landinwaarts zwak, aan zee matig.

Zaterdag ochtend is er veel sluierbewolking, maar vooral landinwaarts schijnt de zon daar enigszins doorheen. In de middag wordt de bewolking van het westen uit dikker en vooral in het noorden kan het eind van de middag en in de avond af en toe regenen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C op de Wadden tot 14°C in het zuiden. De zuid- tot zuidoostenwind blijft zwak tot matig.

Vooruitzichten

Rustig en droog voorjaarsweer met perioden met zon. Maximumtemperatuur ongeveer 12 graden en minima op de meeste dagen enkele graden boven nul met soms vorst aan de grond.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 17 maart tot en met vrijdag 24 maart

Grote kans (ca. 60%) op overgang naar een wisselvallig weertype met middagtemperaturen rond normaal en minima rond of iets boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn