Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden

05 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is er veel zon. De lokale mistbanken in het midden en noorden lossen snel op. In het noordelijk kustgebied komen in de ochtenduren enkele wolkenvelden voor, in de middag en avond trekt er in zuidoosten soms hoge bewolking over. Het blijft waarschijnlijk overal droog. De middagtemperaturen variëren van 20°C op de Wadden tot 28°C in het zuidoosten. De noordwestenwind neemt overal toe naar matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar vrijdag trekt van het noorden uit lage bewolking over het noorden en westen. Regen wordt daar niet of nauwelijks uit verwacht. De minimumtemperatuur ligt rond de 14°C en de noordwestelijke wind is zwak.

Vrijdag begint de dag in het zuiden met zon. In het noorden en westen komt eerst lage bewolking voor die snel oplost. Op de Waddeneilanden lost de bewolking pas in de middag op. Verder blijft het droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot 28°C in het zuidoosten van het land. De wind noordelijk en zwak tot matig.

Vooruitzichten

Droog en vrij warm zomerweer.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 12 juli tot en met donderdag 19 juli

Grote (60%) kans op (zeer) warm en droog weer. 20% kans op temperaturen (iets) onder normaal. De neerslagkans neemt in de periode toe naar 30-40%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn