Friday 24 May
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden, droog en warm. In de kustgebieden koeler.

08 april 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er zonnige perioden maar vooral in de westelijke helft komen er ook wolkenvelden voor. Het blijft droog en de temperatuur loopt landinwaarts op naar 21 tot 24°C, met de hoogste temperaturen in het zuidoosten. In de middag gaat de wind in de kustprovincies geleidelijk van zee waaien en op de stranden wordt het daardoor waarschijnlijk niet warmer dan maximaal 15°C. Dieper landinwaarts is de wind zuidelijk en zwak tot matig, in de avond draait de wind overal naar het noorden.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de avond kan er langs de westkust mist en laaghangende bewolking van zee binnendrijven en in de nacht naar maandag breidt deze zich verder uit over het noordwesten. In het oosten en zuidoosten blijven er brede opklaringen en komt een enkele mistbank voor. De minimumtemperatuur komt omstreeks 8°C uit en er staat een zwakke tot matige wind uit noordelijke richtingen.

Maandag overdag begint in de noordwestelijke helft van het land grijs met eerst lokaal mist. Van het oosten uit komen er overal perioden met zon, met uitzondering van de Wadden. In de loop van de avond neemt de kans op enkele buien in het zuiden en westen toe. De middagtemperatuur loopt sterk uiteen: van 12°C op de Wadden tot 22°C in het zuidoosten. De noordoostelijke wind neemt in de loop van de dag toe naar matig, in de kustgebieden naar vrij krachtig. In de avond kan de noordoostenwind in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer krachtig worden, 6 Bft.

Vooruitzichten

Wisselend bewolkt en tot het weekend elke dag kans op enkele regenbuien of wat (buiige) regen. In het weekeinde vrijwel droog. De temperaturen liggen zowel in de nacht als overdag ruim boven het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 15 april tot en met zondag 22 april

De kans op temperaturen boven normaal neemt geleidelijk af tot 60%. Daarbij komt er wel meer ruimte voor de zon en ligt de neerslagkans rond 20%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn