Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden, een enkele bui en vanmiddag van het westen uit regen.

30 juli 2013 door Jannes Wiersema

Tussen  lagedrukgebieden boven de Atlantische Oceaan en de Noorse Zee en een hogedrukgebied boven het Iberisch Schiereiland dat zich uitstrekt naar Centraal-Europa staat boven onze omgeving vandaag een zuidwestelijke stroming en wordt relatief koele lucht naar ons land gevoerd. Een storing boven het zuiden van Engeland komt al snel dichterbij en zal ons nog voor het eind van de middag weten te bereiken. Woensdag ligt er een hogedrukgebied boven Frankrijk. Een zwak warmtefront dat de voorste begrenzing vormt van aanzienlijk warmere lucht trekt vervolgens in de avond en nacht naar donderdag vanuit het zuiden over het land.

Vanochtend zijn er perioden met zon, er is kans op een zeer lokale bui. Geleidelijk neemt de bewolking verder toe en in de loop van de middag en avond regent het van tijd tot tijd. De middagtemperatuur ligt rond 21 graden. De wind is zuidwest en matig, kracht 3 of 4, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig of krachtig, 5 tot 6 Bft. Vanavond draait de wind tijdelijk  naar zuid tot zuidoost.

Vannacht trekt de regen naar het oosten weg en klaart het van het westen uit geleidelijk op. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 15 graden. De wind wordt westelijk en is zwak tot matig.

Woensdag overdag schijnt van tijd tot tijd de zon, lokaal kan er een bui of wat regen vallen. De middagtemperatuur ligt rond 21 graden. De wind waait uit een zuidwestelijke richting en is meest matig.

Vooruitzichten

Overgang naar kortstondig tropisch warm, droog en vrij zonnig weer met middagtemperaturen die de tweede helft van de week waarschijnlijk oplopen tot boven de 30 graden. Zaterdag of anders zondag enkele buien gevolgd door koeler weer.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn