Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden en droog

08 januari 2014 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

De regen in het oosten van het land trekt snel naar Duitsland weg. De rest van de dag blijft het droog en hebben we een afwisseling van zonnige perioden en wolkenvelden. De middagtemperatuur ligt rond 11 graden. De stevige zuidwestelijke wind neemt pas in de loop van de middag af, het eerst in het zuiden van het land. In de loop van de avond draait de wind overal naar zuidelijke richtingen en is daarbij matig.

Komende nacht neemt de bewolking snel toe en gaat het af en toe regenen. De minimumtemperatuur ligt aan het begin van de nacht rond 6 graden, in de loop van de nacht zal de temperatuur weer geleidelijk oplopen. Er staat een matige zuid- tot zuidoostenwind. Aan het einde van de nacht neemt de wind langs de kust en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig.

Donderdag overdag is er veel bewolking en valt er van tijd tot tijd regen of een bui. In de middag kan het tussen de buien door soms even opklaren. De middagtemperatuur ligt wederom rond 11 graden. De wind wordt overal zuidwest en neemt flink in kracht toe. In de middag wordt de wind boven land vrij krachtig tot krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer hard tot stormachtig. Bovendien kunnen er in het gehele land zware windstoten voorkomen, landinwaarts tot ca. 80 km/uur, in de kustgebied tot ca. 90 km/uur.

Vooruitzichten

Geleidelijk kouder met vanaf zondag kans op vorst in de nacht en overdag temperaturen rond of iets onder normaal. Verder vooral zaterdag af en toe regen, vanaf maandag mogelijk ook (natte) sneeuw.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1389159622557

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn