Thursday 29 February
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden en later lokaal kans op een (onweers)bui.

28 mei 2018 door Jannes Wiersema

Er zijn wolkenvelden en er kan in de vroege ochtend nog een enkele bui voorkomen, waarbij onweer niet is uitgesloten. Verder komen er in de vroege ochtend hier en daar mistbanken voor. Overdag zijn er zonnige perioden en is het op de meeste plaatsen droog. In de loop van de middag kunnen stapelwolken hier en daar in korte tijd uitgroeien tot een stevige onweersbui. Het wordt opnieuw (zeer) warm met maxima variërend van 25°C aan de kust tot 29, lokaal 30°C verder landinwaarts. De wind is zwak tot matig en komt uit een noordoostelijke richting.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht is het op de meeste plaatsen droog en zijn er brede opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C en de noordoostenwind blijft zwak, in de kustgebieden matig.

Morgen begint de dag op de meeste plaatsen zonnig maar landinwaarts ontstaan er al snel stapelwolken. In de loop van de middag ontstaan er stevige onweersbuien, met kans op hagel, windstoten en plaatselijk veel neerslag in korte tijd. De temperatuur loopt op tot 25°C aan de kust tot 28 °C verder landinwaarts. De wind blijft noordoostelijk en is boven land zwak tot matig en in de kustgebieden matig tot vrij krachtig.

Vooruitzichten

Warm weer met kans op regen- en onweersbuien.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 04 juni tot en met maandag 11 juni

De kans op het aanhouden van het weertype met temperaturen boven normaal neemt geleidelijk af naar 60%, waarmee de kans op een koeler weertype met temperaturen rond of onder normaal geleidelijk toeneemt tot eveneens ongeveer 40%. De neerslagkansen liggen de gehele periode rond 40%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn