Monday 24 June
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden en stapelwolken, vrijwel overal droog.

22 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag kunnen er vooral in het noorden enkele wolkenvelden voorkomen en landinwaarts ontstaan er stapelwolken. Zeer lokaal kan er vanmiddag een bui ontstaan. Toch is er ook volop ruimte voor de zon. De maximumtemperaturen variëren tussen 23°C langs de kust en lokaal 29°C in het oosten en zuidoosten. De wind is noordwest, overwegend matig, draait in de loop van de middag naar (zuid)west en neemt dan wat in kracht af.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. In opklaringen is een enkele mistbank mogelijk en liggen de minima rond 14°C. Elders koelt het niet verder af dan naar 15 tot 18°C. De wind is zwak uit meest westelijke richtingen.

Maandag overdag zijn er zonnige perioden en het blijft droog. De middagtemperaturen liggen tussen 25°C langs de kust en 27 tot 30°C landinwaarts. Er waait een zwakke noordwestelijke wind.

Vooruitzichten

Zonnig, vrijwel overal droog en iedere dag warmer. Op steeds meer plaatsen tropisch warm, in de tweede helft van de week in het oosten en zuidoosten mogelijk 36°C. De minima komen dan op veel plaatsen niet meer beneden de 20°C. In stedelijke gebieden liggen de temperaturen zowel overdag als ’s nachts nog enkele graden hoger. Aan de kust is er in de tweede helft van de middag kans op iets lagere temperaturen door wind van zee.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 29 juli tot en met zondag 05 augustus

Aanhoudend zomers tot tropisch warm, maar wel een toenemende kans op onweersbuien en lagere maxima. Met name in de kustgebieden neemt de kans op normale maxima toe naar 30%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn