Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden en warm.

06 oktober 2018 door Jannes Wiersema

 vandaag is het op de meeste plaatsen zonnig, alleen in het westen en noordwesten komt er al wat meer sluierbewolking voor. Later op de dag wordt de bewolking van het westen uit langzaam dikker, maar tot de avond blijft het vrijwel overal droog. In de avond neemt van het westen uit de kans op wat regen toe. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot lokaal 25°C in het uiterste oosten en zuidoosten. De zuidelijke wind is zwak tot matig en draait in de loop van de avond van het westen uit naar een noordelijke richting. Aan de noordwestkust wordt de wind dan krachtig of hard 2 – 7 Bft.

Komende nacht is er veel bewolking en valt er verspreid over het land wat regen. De minima lopen uiteen van 9°C in het noorden tot 12°C in het zuidwesten. De noordoostenwind neemt toe naar matig, in de kustgebieden (vrij) krachtig en aan de zuidwestkust tot hard 3 – 7 Bft.

Morgenochtend wordt het geleidelijk op de meeste plaatsen droog en breekt van het noordwesten uit de zon steeds vaker door. In het zuidoosten blijft het waarschijnlijk nog tot in de middag overwegend bewolkt en druilerig. Elders zijn er in de middag flinke zonnige perioden en blijft het droog. De maximumtemperaturen komen uit op 16°C en de noordoostenwind is aanvankelijk nog matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig, maar neemt geleidelijk af naar zwak tot matig 3 – 6 Bft.

Vooruitzichten

Perioden met zon en droog met maximumtemperaturen die oplopen van 15°C op maandag naar waarden rond of boven 20°C de rest van de week.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 13 oktober tot en met zaterdag 20 oktober

Eerst droog en warm weertype. Vanaf zondag kans  op overgang naar licht wisselvallig weertype met maximumtemperaturen dalend naar waarden rond of onder het langjaargemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn