Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden. Hemelvaartsdag bewolkt en lichte regen.

29 mei 2019 door Jannes Wiersema

De ochtend begint fris en aanvankelijk komt er lokaal grondmist voor en in het binnenland vorst aan de grond. Verder zijn er vandaag zonnige perioden met zon maar er ontstaan wel stapelwolken, het blijft vrijwel overal droog. In de loop van de avond neemt de bewolking van het westen uit toe. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C vlak aan zee tot lokaal 20°C in het zuidoosten van het land. In de ochtend is de wind zwak uit uiteenlopende richtingen, in de middag wordt de wind geleidelijk overal zuid tot zuidwest en is dan zwak tot matig.

Komende nacht neemt de bewolking van het westen uit verder toe en gaat het met name in de westelijke helft licht (mot)regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind komt is zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Hemelvaartsdag is er veel bewolking en in de ochtend kan er vooral in de oostelijke helft nog wat lichte (mot)regen vallen. In de middag wordt de bewolking dunner en kan de zon hier en daar nog even te voorschijn komen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Waddeneilanden tot lokaal 20°C in het zuidoosten van het land. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vooruitzichten

De eerste dagen droog en rustig weer met temperaturen boven normaal, daarna licht wisselvallig met temperturen rond het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 05 juni tot en met woensdag 12 juni

De eerste dagen grote kans (70%) op het aanhoudend licht wisselvallig weer met temperaturen rond normaal. Vanaf het weekend toenemende kansen (60-70%) op standvastiger weer met temperaturen boven het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn