Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden in de middag kans op een lokale bui

30 maart 2019 door Jannes Wiersema

De nevel en mist lossen vanochtend spoedig op, waarna er naast enkele wolkenvelden ook veel ruimte is voor de zon. In de middag kan er in het noordoosten lokaal een lichte bui overtrekken. De maxima lopen uiteen van 14°C in het noorden tot lokaal mogelijk 20°C in het zuidoosten van het land. Op de Wadden blijft de middagtemperatuur steken rond 10°C. De wind wordt gedurende de ochtend zwak tot matig en zuidwestelijk. In de middag wordt de wind langs de kust en in de noordelijke provincies noordwestelijk.

Komende nacht raakt het van het noorden uit bewolkt en kan er hier en daar wat lichte regen of een buitje vallen. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. De minimumtemperatuur ligt rond de 5°C. De wind draait geleidelijk naar een noordelijke richting en is matig, aan de kust vrij krachtig.

Morgenochtend is het in het noorden zonnig. In het zuiden is het nog bewolkt, maar ook daar breekt in de loop van de ochtend de zon door. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C aan de noordkust tot 13°C in het zuiden. De matige, aan de kust vrij krachtige, wind komt uit het noord tot noordoosten.

Vooruitzichten

Overgang van relatief droog en zonnig weer, met temperaturen rond normaal, naar een wisselvalliger en koeler weertype.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 06 april tot en met zaterdag 13 april

Licht wisselvallig met af en toe wat (buiige) regen en temperaturen rond of net onder normaal. Kleine kans op een overgang naar een zachter en mogelijk natter weertype.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn