Thursday 30 November
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden, in het westen geleidelijk meer bewolking.

14 maart 2017 door Jannes Wiersema

Op veel plaatsen schijnt de zon met slechts hier en daar wat sluierbewolking. In de loop van de dag komt van het zuidwesten uit laaghangende bewolking het land binnentrekken, vlak aan zee kan het ook mistig zijn. Het blijft overal droog. De temperatuur loopt op naar 11°C langs de kust tot lokaal 16°C in het zuidoosten. Met het binnentrekken van laaghangende bewolking zal de temperatuur vooral in de kustprovincies een stap terug doen. De zuidwestenwind is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is er tamelijk veel bewolking, maar in het noorden komen er ook opklaringen voor. Op veel plaatsen is het nevelig en lokaal kan een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van een lokale 2°C in het noorden van het land tot 5°C in het zuiden. De wind is westelijk en zwak tot matig.

Morgen overdag trekt de eventuele mist snel op. Er trekken enkele wolkenvelden over, maar de zon is ook veelvuldig te zien. De middagtemperatuur ligt tussen 10°C op de Wadden en 15°C in het zuiden van het land. De wind komt uit het westen tot noordwesten en is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Eerst zonnige perioden, droog en op donderdag bovendien zacht. Zaterdag regen, daarna slechts af en toe zon en soms wat regen bij temperaturen iets boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 21 maart tot en met dinsdag 28 maart

Aanvankelijk een grote kans op licht wisselvallig weer met temperaturen rond of iets onder normaal. Later in de periode een toenemende kans op een overwegend droog weertype met meer zon en oplopende middagtemperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn